PRESS

 

Jош један факултет са новим студијским програмом из права...

“ На српском образовном простору од прошле школске године појавио се још један факултет са новим студијским програмом из права, чија делатност унапређује и проширује понуду у високом образовању. Тим поводом разговарамо са професором др Милијом Богавцем, власником и оснивачем Пословног и правног факултета у Београду…”

Опширније...

Потписан Споразум о сарадњи...

Са задовољством вас обавештавамо да је 03.11.2017 године потписан Споразум о сарадњи између Пословног и правног факултета Универзитета “Унион – Никола Тесла” и Прекршајног суда у Београду.

Приликом потписивања Споразума, декан факултета проф. др Владимир Стојановић, доцент др Живанка Миладиновић Богавац и председник суда Милан Мариновић разговарали су о организовању пракси, реализацији наставе, гостујућим предавањима и другим активностима које ће студентима Пословног и правног факултета Универзитета “Унион – Никола Тесла” омогућити стицање практичних вештина и искустава.

О актуелном стању и променама у основама система образовања у Србији

“ Сагласно саопштењу које је дала Влада Србије, мислим да је основна идеја да се новим законским решењима постави темељ квалитетнијем образовању, а да су основни циљеви на којима почивају одредбе ових кровних просветних закона унапређивање квалитета образовања…”

Опширније...

Нове студије права у Београду

Савремени друштвено-економски односи све јасније истичу чињеницу да је “знање моћ”, чиме се пред процес образовања постављају све већи захтеви ка бољом и садржајнијом едукацијом.

Опширније...

Јесте плагијат - није плагијат

Последњих неколико месеци научна и стручна јавност, као и многи српски медији, усталасани су расправама о постојању, односно непостојању, плагијата у писању, пре свега, докторских дисертација, као и о последицама које из оваквог плагирања могу проистећи.

Опширније...